Surówka z cukinii i kalarepki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka obiadowa surówka z kalarepki i cukinii. Ja miałam cukinię wyrośniętą, więc obrałam ją ze skórki, ale młodą cukinię można zetrzeć ze skórką. Surówka jest orzeźwiająca i chrupiaca, pachnie miętą i koperkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • • 1 mała cukinia
    • 1 kalarepka
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 łyżka posiekanej mięty
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki śmietany

Surówka z cukinii i kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cukinię i kalarepkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut.
    • Warzywa lekko odcisnąć z soku, dodać posiekane zioła, doprawić solą i pieprzem.
    • Na koniec wymieszać ze śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy