Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca i smaczna surówka z białej kapusty. Idealna do mięsnego obiadu, ale i nie tylko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g białej kapusty
    -1/2 cebuli
    -1 duża marchew
    -1 kwaśne jabłko
    -pół pęczka szczypiorku
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki jogurtu greckiego
    -sól, pieprz
    -suszony czosnek

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, umieścić w misce i posypać solą i odstawić by trochę zmiękła.
    W międzyczasie obrać marchew i jabłko. Zetrzeć na tarce dodać do kapusty. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Dodać do reszty warzyw. Całość dokładnie wymieszać. Dodać majonez i jogurt. Przyprawić suszonym czosnkiem, pieprzem i solą. Wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy