surówka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Podaję ją do drugiego dania, mimo takiego połączenia smaków jest bardzo smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    3 jabłka
    2 cebule
    200g śmietany 18%
    sól, pieprz, cukier do smaku,
    łyżka octu jabłkowego

Surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Jabłka obieramy i również ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Cebulę obieramy i kroimy w prążki.
  • 4. Dodajemy ocet, przyprawiamy i na koniec mieszamy ze śmietaną. Surówka musi postać ok godziny, żeby się smaki przegryzły.
  • surówka obiadowa 5. Podajemy do przygotowanego drugiego dania.Ja wykorzystałam ją do kotletów mielonych z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy