Super midownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części i pieczemy placki około 20 minut. Blacha o rozmiarach 21x36 cm.
2.W pół szklanki mleka rozrabiamy kaszę. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wlewamy kaszę. Gotujemy i studzimy. Ostudzoną kaszę ucieramy z margaryna na puch. Masę dzielimy na trzy części.
3.Kruszonka z wiórków kokosowych:
Margarynę rozpuszczamy. Dodajemy cukier i wiórki. Przesmażamy. Musimy uważać, żeby nie przypalić. Studzimy.
4.Wykończenie:
Każdy placek smarujemy dżemem i masą, i składamy. Wierzch ciasta posypujemy przesmażonymi wiórkami. Odkładamy w chłodne miejsce, aby placki skruszały.
Komentarze