Spaghetti z szynką szwarcwaldzką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne i bardzo szybkie w wykonaniu danie.Szerze polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • -300-400g spaghetti
    -4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    -150g kabanosów drobiowych
    -2 ząbki czosnku
    -1 szalotka
    -1/2 pęczka natki pietruszki
    -1/2 łyżki czosnku niedźwiedziego
    -sol morska
    -pieprz czarny (świeżo mielony)
    -olej rzepakowy
    -parmezan

Spaghetti z szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spaghetti gotujemy, zgodnie z informacją podaną na opakowaniu.
    Kabanosy kroimy w drobne plastry, szynkę rwiemy w kawałki. Natkę siekamy razem z czosnkiem(wręcz go miażdżymy). Szalotką kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobię oleju i wrzucamy cebulkę. Po chwili dodajemy porwaną szynkę i kabanosy. Podsmażamy, doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim. Odcedzamy makaron (odrobinę wody zostawiamy, to zagęści nam sos). Na patelnię wrzucamy makaron i i dodajemy natkę z czosnkiem, szybko mieszamy i podlewamy wodą z makaronu. Doprawiamy do smaku, wykładamy na talerze i obficie posypujemy parmezanem.

Komentarze

Podobne przepisy