Spaghetti z boczniakmi i ricottą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wymyślony obiadek :)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    150 g boczniaków
    125 g ricotty
    1 cebula
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól, pieprz

Spaghetti z boczniakmi i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone boczniaki 1. Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone w paski boczniaki. Kiedy zmniejsza swoja objętość doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki.
  • 2. Grzyby podsmażyć 5 minut i dodać ricottę, dokładnie wymieszać, dodać 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu, rozmieszać, wrzucić makaron i mieszać aż cały będzie oblepiony sosem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy