Sos do hamburgerów

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki domowy sos do hamburgerów, grillowanych mięs i nachsów

  • 10 min

Składniki:

  • 2 ogórki konserwowe
    1 mała cebulka szalotka
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka musztardy ostrej
    1 łyżeczka cukru
    szczypta płatków chilli
    sól, pieprz

Sos do hamburgerów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cebulkę posiekać w drobną kostkę. Czosnek rozgnieść nożem i posiekać. Dodać majonez, śmietanę i musztardę oraz przyprawy. Wszystko lekko zblendować. Schłodzić przed podaniem

Porady

Zamiast blendować można bardzo drobno wszystko posiekać, a świeży czosnek zamienić granulowanym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy