Sok z jarmużu, ogórka i gruszki

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Sok jest orzeźwiający i pełen witamin.
Ma piękny, intensywny zielony kolor.
Chlorofil zawarty w jarmużu to bogate źródło żelaza i kwasu foliowego.

Zielone soki :
- pomagają wzmocnić odporność organizmu, ponieważ zielone rośliny zawierają przeciwutleniacze i substancje przeciwzapalne
- obniżają poziom cukru we krwi, poza tym zmniejszają chęć sięgania po słodkie i niezdrowe przekąski

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 ogórek zielony
    120 g jarmużu
    1 większa gruszka

Sok z jarmużu, ogórka i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i owoce dokładnie umyć.
    Ogórka obrać.
    Liście jarmużu namoczyć chwilę w zimnej wodzie.
    Z gruszek usunąć ogonki.
    Większe owoce i warzywa pokroić, wrzucić do wyciskarki i wycisnąć sok.

Komentarze

Podobne przepisy