Soczewicowy krem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kiedy nie mam pomysłu na szybkie i sycące danie, wyciągam soczewicę i po chwili mogę delektować się smakiem tego pysznego kremu! W zależności od koloru soczewicy, można otrzymać różnokolorowe wersje tej prostej zupki.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie soczewicy
    4 duże ugotowane ziemniaki
    puszka kukurydzy
    szklanka bulionu warzywnego
    jogurt naturalny
    świeża pietruszka
    oregano, tymianek
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    garść słonecznika

Soczewicowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu, przyprawić do smaku.
  • 2. Zmiksować razem z ziemniakami, dolać bulionu. Wrzucić kukurydzę i resztę przypraw. Dodać rozdrobniony czosnek.
  • 3. Podawać z jogurtem naturalnym, pokrojoną zieleniną i uprażonym słonecznikiem.

Komentarze

Podobne przepisy