Smażony Camembert

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepis mojej Pani Nauczycielki Języka Francuskiego...

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Camembert
    Żurwina do mięs i serów
    Puszka ananasów w plasterkach
    Bułka tarta
    Jajko
    sól
    Oliwa z oliwek

Smażony camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Camembert smażony 1. Camembert moczymy dokładnie w roztrzepanym jajku z solą, następnie obtaczamy w tartej bułce, czynność powtarzamy trzykrotnie bo innaczej ser wypłynie podczas smażenia. Rozgrzewamy oliwę z oliwek, na patelnię wrzucamy panierowany camembert . Smażymy z obu stron aż panierka stanie się brązowa. Kładziemy usmażony ser na talerzyku - wierzch przykrywamy plasterkiem ananasa a w jego dziurkę kładziemy 1 łyżeczkę żurawiny. Najlepiej smakuje jako przystawka z kieliszkiem białego wina do popicia. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy