Słone muffinki z fetą i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonałe na przyjęcie. Można je również przygotować wcześniej i zamrozić.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średni słoik papryki konserwowej czerwonej
    125 g rozpuszczonego masła
    250 ml mleka
    2 jajka
    200 g sera feta
    400 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    około 1/2 łyżeczki soli
    pieprz
    słodka papryka

Słone muffinki z fetą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy. Przygotować składniki suche: mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z proszkiem i przyprawami. W drugim naczyniu wymieszać mokre: roztrzepane jajka, mleko i ostudzony tłuszcz. Połączyć składniki mokre z suchymi dodając pokrojoną paprykę i ser feta. Ciasto wyłożyć do papilotek do 2/3 wysokości. Piec około 25 minut w 200 stopniach. Podawać na zimno.

Porady

Z tej porcji wychodzi około 30 sztuk muffinek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy