SŁODKIE PIECZARKI

0 (0 ocen)

Ze względu na swój "piaskow"y smak mają tyle samo zwolenników co przeciwników.

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    150 g margaryny
    3/4 łyżki sody
    4 czubate łżki cukru pudru
    kakao
    szyjka z butelki

Słodkie pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • słodkie pieczarki 1. Utrzeć margarynę z cukem. Dodać jajko, sodę, mąkę pszenną. Wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę ziemniaczaną, tak by ciasto nie było zbyt suche. Inaczej pieczarki popękają. Formować niewielkie kulki. Szyjkę od butelki maczać w kakao i wgnieść ją w nasze kulki. Układać na blasze w sporych odległościach od siebie, gdyż sporo rosną. Pieć w 180 stopniach ok 15 minut

Porady

Dobrze smakują z kubkiem kakao albo mleka :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy