Konkurs poświąteczny-Śledziówka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kiedy zostaną nam po świętach śledziki w śmietanie można je wykorzystać gotując do tego ziemniaki w mundurkach

  • 30 min

Składniki:

  • 9 płatów filetów śledziowych w occie
    5 średnich ogórki konserwowych
    cebula
    3 łyżki cukru
    1 mały kubek gęstej śmietany
    trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki
    5 płaskich łyżek majonezu
    pieprz
    8 ziemniaków

Konkurs poświąteczny-śledziówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną cebulę, ogórki i natkę pietruszki. Doprawić cukrem i pieprzem. Śledzie wrzucić do sosu i wymieszać. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Podajemy ze śledziówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy