Śledziówka

4.5 (159 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsza z młodymi ziemniakami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana 12 % (lub śmietana z jogurtem naturalnym w proporcji 1:1): 1 litr
    - mała cebula czerwona: 1 sztuka
    - filety śledziowe (w occie lub solone): 4 sztuki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Śledziówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć (solone). Cebulę pokroić w piórka, sparzyć na sicie. Przygotowane śledzie i cebulę zalać śmietaną. Przyprawić pieprzem i jeśli potrzeba odrobiną soli. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i okraszonymi smalcem ze skwarkami. Część cebuli można posiekać i posypać danie na wierzchu. Danie polecam szczególnie na upały :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana 12% Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować