Śledziówka

  • wyświetlono: 1075 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Postne danie które bardzo lubię.Śledzie w maślance z cebulką i ziemniakami.Szybkie,proste danie.A jakie pyszne :)

tyt
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 filety śledziowe matiasy
1 cebula
1 litr maślanki naturalnej
pieprz
ziemniaki

Sposób przygotowania przepisu:

Śledziówka

  • 1. Ziemniaki gotujemy na miękko.Śledzie namaczamy w zimnej wodzie ok 1 godzinę.Po czym kroimy w paski,wkładamy do miski,zalewamy maślanką,dodajemy pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę ,mieszamy i doprawiamy pieprzem.Soli nie dodajemy gdyż śledzie są słonawe.Ziemniaki nakładamy na talerz i zalewamy przygotowaną śledziówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaziemniakimaślankaśledź

Komentarze

Podobne przepisy

pejzanka

Dodane przez: capri

Pejzanka

Gęsta i aromatyczna zupa, bardzo...

zapalanka

Dodane przez: Magda_Z

Zapalanka

Smak tej zupy przypomina mi kuchnię...

Zupa selerowa

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa selerowa

Zupa selerowa to pyszny, tani i...

zupa pieczarkowa z makaronem

Dodane przez: majka190382

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM

Pyszna zupka, co prawda nie krem,...

Zupa musztardowa

Dodane przez: dagita

Zupa musztardowa

Szybka w przygotowaniu, syta i...

STAROPOLSKA ZACIERKOWA Z CEBULĄ

Dodane przez: Magda_Z

STAROPOLSKA ZACIERKOWA Z CEBULĄ

Wspaniała, gęsta i bardzo syta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE