śledziki matiasy z oliwkami, pieczarkami, czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

smaczne matiasy nie tylko na "śledzika".............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki

Śledziki matiasy z oliwkami, pieczarkami, czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. śledziki matiasy wyjąć z zalewy, opłukać pod zimną wodą, zosyawić na sicie aby obciekła woda, pokroić na 2 cm kawałki, włożyć do miski, posypać pieprzem, cukrem............

    dodać pokrojoną czerwoną cebulę, zielone oliwki przekrojone na połowę, pieczarki marynowane przekrojone na połowę..............

    dać ocet, olej rzepakowy i wszystko wymieszać, do lodówki odstawić minimum na 4 godziny aby smaki sie przegryzły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy