Śledzie na sałacie z grzankami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna szybka przekąska dla dbających o swoją zdrową dietę!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    4 płaty solonych śledzi
    4 duże garście ulubionej mieszanki sałat
    4 kromki chleba pszennego lub razowego
    Koperek
    2 – 3 łyżki oliwy
    Suszona pietruszka

Śledzie na sałacie z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć, aby nie były bardzo słone. Pokroić w 1,5 cm paski. Chleb pokroić w kostkę i opiec na patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy i suszonej pietruszki. Mieszankę sałat wyłożyć na talerze, na nią położyć pokrojone śledzie. Wierzch posypać grzankami i ozdobić koperkiem. Polać pozostałą oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy