Sezonowy serek wiejski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Serek wiejski z dodatkiem sezonowych warzyw.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g serka wiejskiego
    3 małe patisony (łącznie 130 g)
    1/2 pęczka natki pietruszki
    4 łyżki ketchup'u pikantnego
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki wody
    2 łyżki curry
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    sól do smaku (opcjonalnie)

Sezonowy serek wiejski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sezonowy serek wiejski 1. Patisony pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić - dodać patisony, curry i pieprz. Smażyć 5 min, często mieszając. Następnie wlać wodę i dusić 5 min. Często mieszać.
  • Sezonowy serek wiejski 2. Do patisonów dodać ketchup i dusić jeszcze 2 - 3 min, całyczas mieszając. Całość lekko ostudzić.
  • Sezonowy serek wiejski 3. Serek wiejski wymieszać z ostudzoną potrawką warzywną. Ewentualnie posolić.
    Podawać na kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy