Sernik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zimny biszkopt przekroić na pół. Obie połówki posmarować powidłami śliwkowymi.
2.Masa:
Żelatynę namoczyć,musi być zimna. Wylać śmietanę do miski, wsypać cukier puder i cukier wanilinowy. Wyłożyć ser i dodać Mix do ubijania śmietany powoli trzepać i od razu wlewać żelatynę (ok 1/2 szkl.).
Kiedy masa stężeje wyłożyć ją na pierwszą połowę biszkoptu,na masę ułożyć delicje, przykryć drugą połową biszkoptu. Wstawić do lodówki, schłodzić ok 1 godz.
3.Polewa:
Śmietanę wylać do garnuszka, pokruszyć czekoladę, podgrzewać aż czekolada się rozpuści i wsypać 1 łyżkę żelatyny, mieszać aż do zgęstnienia.
Polać nią ciasto i schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Komentarze