Sernik z delicjami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Moja rodzina bardzo zachwyca się tym ciastem,zawsze szybko znika ze stołu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - Dowolny biszkopt jasny
    Masa:
    -1/2 l śmietany 36%,
    -6 łyżek cukru pudru,
    -Ser biały 45 dkg zmielony,
    -Cukier wanilinowy,
    -6 czubatych łyżeczek żelatyny,
    -1 Mix do śmietany,
    -ok. 26 delicji z galaretką.
    Polewa:
    -Mały kubek śmietany 36%,
    -1 gorzka czekolada,
    -1 płaska łyżka żelatyny.

Sernik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimny biszkopt przekroić na pół. Obie połówki posmarować powidłami śliwkowymi.
  • 2. Masa:
    Żelatynę namoczyć,musi być zimna. Wylać śmietanę do miski, wsypać cukier puder i cukier wanilinowy. Wyłożyć ser i dodać Mix do ubijania śmietany powoli trzepać i od razu wlewać żelatynę (ok 1/2 szkl.).
    Kiedy masa stężeje wyłożyć ją na pierwszą połowę biszkoptu,na masę ułożyć delicje, przykryć drugą połową biszkoptu. Wstawić do lodówki, schłodzić ok 1 godz.
  • 3. Polewa:
    Śmietanę wylać do garnuszka, pokruszyć czekoladę, podgrzewać aż czekolada się rozpuści i wsypać 1 łyżkę żelatyny, mieszać aż do zgęstnienia.
    Polać nią ciasto i schłodzić w lodówce.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy