Sernik w kropki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki ozdobnym kleksom czekoladowej masy serowej uzyskujemy niespotykany smak.

Składniki:

  • Ciasto: 1 łyżka cukru
    ● 10 dag zmielonych herbatników maślanych pełnoziarnist.
    ● 3 łyżeczki kakao
    ● 5 dag roztop. masła
    Masa: 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 kg twarogu
    ● 1/2 gorzkiej czekolady
    ● 2 łyżki kwaśnej śmietany
    ● 2 jajka
    ● aromat cytrynowy

Sernik w kropki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta mieszamy, wykładamy dno formy (25x30 cm) i chłodzimy.
  • 2. Jajka ucieramy z cukrem, śmietaną, odrobiną aromatu i twarogiem. Odkładamy 1/2 szkl. masy, resztę wylewamy na ciasto. Roztopioną czekoladę mieszamy z odłożoną masą. Nakładamy małymi porcjami na sernik za pomocą szprycy. Pieczemy godzinę w temp. 150 °C. Zostawiamy do wystudzenia w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Komentarze

Podobne przepisy