SERNIK BEZ SERA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Zawsze gości u mnie na różne okazje. Jest puszysty, miękki, idealny

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szkl. Mąki
    3 łyżki cukru
    5 żółtek
    1 palma
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    3 duże śmietany 18% kwaśne
    2 budynie
    1 szkl. Cukru
    Cukier waniliowy
    5 białek

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto i podzielić na 2 części- jedna większa druga mniejsza. Włożyć ciasto na ok. 1h do lodówki bądź zamrażarki jeśli komuś się spieszy :-)

    Masa:
    Śmietany rozmieszac z budyniami śmietankowymi na sypko. Cukier i cukier waniliowy ubić z białkami, połączyć razem z ubita śmietaną.
    Na blachę wykładamy mniejsza część ciasta, na to wylewamy masę i następnie scieramy na dużych oczkach na tarce druga część ciasta. Wkładamy do piekarnika na 45 min w temp. 175-180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy