Sałatka z tortellini, pieczarek i brokuła

0 (0 ocen)

Prosta,szybka,smaczna

Składniki:

  • 250 g tortellini z farszem grzybowym
    słoiczek pieczarek marynowanych
    brokuł
    4 jajka ugotowane na twardo
    puszka kukurydzy
    4-5 ogórków konserwowych
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka cukru
    mały pomidor i listki natki do dekoracji

Sałatka z tortellini, pieczarek i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i studzimy.
    Brokuła dzielimy na różyczki,gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, również studzimy.
    Pieczarki kroimy na ćwiartki, ogórki w kostkę, jajka też w kostkę, kukurydzę osączamy na sitku z zalewy.
  • 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski.
    Majonez mieszamy z musztardą i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem.
    Łączymy z warzywami, delikatnie mieszamy i odstawiamy do lodówki,aby smaki się przegryzły.
    Przed podaniem dekorujemy wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy