Sałatka z selera naciowego, jarmużu i kaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 6 osób

Smaczna bomba witaminowa to idealne określenie tej sałatki ! Wszystkie jej składniki idealnie się uzupełniają i tworzą apetyczną całość, którą ze smakiem zjedzą nawet nielubiący smaku selera naciowego :)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki na około 6 porcji:
    400 g selera naciowego
    180 g jarmużu świeżego
    1 owoc kaki
    sok z 1/2 limonki
    sól
    20 g sezamu

    sos:
    6 łyżek oleju rzepakowego
    2 łyżki miodu kwiatowego
    2 łyżeczki octu winnego
    sól
    pieprz

Sałatka z selera naciowego, jarmużu i kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do miski, solimy, polewamy sokiem z limonki, mieszamy.
  • 2. Do selera dodajemy umyty jarmuż oraz pokrojone w dowolne kawałki kaki.
  • 3. Składniki sosu mieszamy widelcem np. w szklance, przyprawiamy solą i odrobiną pieprzu.
  • 4. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy. Całość posypujemy sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy