Sałatka warstwowa z ryżem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna i oryginalna sałatka warstwowa. Pasuje zarówno do obiadu, jak i na imprezę :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
    20 dag sera żółtego
    puszka kukurydzy
    4 jajka ugotowane na twardo
    pół słoiczka pieczarek marynowanych
    zielona natka pietruszki
    4 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Sałatka warstwowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować torebkę ryżu, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia i umieścić na dnie miski.
  • 2. W misce umieścić pokrojony w kostkę ser żółty i połowę puszki kukurydzy, posmarować 4 łyżkami majonezu, posypać drugą połową kukurydzy.
  • 3. Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski, dodać soli i pieprzu do smaku. Następnie ułożyć pieczarki pokrojone w plasterki, a na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Porady

Ser żółty można zastąpić szynką konserwową

Komentarze

Podobne przepisy