Sałatka "smaki lata" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa myjemy , osuszamy. Kalarepę obieramy , wraz z bakłażanem kroimy w paski obieraczką do warzyw lub tartką o dużych oczkach, solimy -odstawiamy.
2.Bakłażana i kalarepę odciskamy z wytworzonej wody , kładziemy na środek talerza , obok układamy sałatę.
Cukinie przekrawamy na sześć części pionowo, wydrążamy środki , które siekamy drobniutko mieszamy ze śmietaną , pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Układamy kawałki cukinii na leżących warzywach , napełniamy środki przygotowaną śmietaną.rzodkiewkę i ogórka kroimy w plasterki , pomidora w ćwiartki -układamy na talerzu. Koperek z pietruszką siekamy , zostawiamy parę listków ,które wkładamy w kawałki cukinii-posypujemy sałatkę.
Komentarze