Sałatka gyros z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z kurczakiem, marynowaną czerwoną kapustą i kukurydzą, To świetne połączenie smaków!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso z kurczaka (pierś lub mięso w udka) - 300g
    Olej - 1 łyżeczka
    Przyprawa gyros - 1 łyżeczka
    Kapusta pekińska - 1/2 główki
    Czerwona kapusta marynowana - 200g (po odcieku)
    Kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
    Jogurt naturalny - 200g
    Przyprawa gyros - 1 łyżka
    Keczup - 1 łyżka

Sałatka gyros z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka gyros z czerwoną kapustą 1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, otaczamy w przyprawie gyros i smażymy na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia.

    Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z czerwoną kapustą (bez zalewy) i kukurydzą. Dodajemy jogurt, keczup i przyprawę. Dokładnie mieszamy. Kurczaka możemy wymieszać z resztą sałatki, albo ułożyć na górze.

Porady

Sałatka jest dużo lepsza po schłodzeniu w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy