Sałatka Agi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis łatwy, szybki i niesamowicie smaczny.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pekińska: 2 sztuki
    - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - kukurydza w puszce: 1 sztuka
    - majonez mały: 1 sztuka
    - przyprawa do kurczaka: 1 łyżka
    - zupka chińska ostra: 2 sztuki
    - olej do smażenia około: 4 łyżki

Sałatka agi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w średniej grubosci kostke i podsmazamy na oleju z
    przyprawa. Papryke i obranego ogorka kroimy w kostke, wrzucamy do duzej miski. Dodajemy odcedzona kukurydze z puszki i podsmazonego kurczaka. Nastepnie bierzemy 2 miseczki, do jednej wrzucamy makaron z zupek (nie zalewamy go wodą!!!) a do drugiej dajemy majonez i przyprawe z zupek, po czym mieszamy. Zawartosc obu miseczek wrzucamy do reszty skladnikow i na
    koniec wrzucamy pokrojona kapuste pekinska. Całośc mieszamy i dajemy do lodowki zeby sie "przegryzło" i zeby pod wpływem majonezu zmiękł makaron.

Komentarze

Podobne przepisy