Ryżowe gwiazdki z pieczarkami i bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna przystawka z kuchenki mikrofalowej

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryż brązowego
    1/2 szklanki ryżu dzikiego
    1/2 szt bakłażana
    6 pieczarek
    Sól morska
    pieprz biały
    1 łyżeczka masła
    przyprawa w płynie Maggi
    3 jajka
    1/2 szt cebuli

Ryżowe gwiazdki z pieczarkami i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowe gwiazdki z pieczarkami i bakłażanem 1. Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ryż dziki także gotujemy. Ugotowane ryże odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki bakłażana myjemy i kroimy kosteczkę. Cebule siekamy. Warzywa podsmażamy na masełko , doprawiając solą i pieprzem do smaku. Do zimnego ryżu dodajemy podsmażone warzywa.
  • 2. Mieszamy. Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą w płynie do smaku. Następnie wymieszane jajka wlewamy do ryżu z warzywami. dobrze mieszamy. Do silikonowych foremek nakładamy masę ryżową
  • 3. .Wkładamy do mikrofalówki na ok 1min i 15 sekund. Podajemy na ciepło lub zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy