Rolmopsy w occie

0 (0 ocen)

Na sylwestrową przekąskę i nie tylko .....

Składniki:

  • -śledzie filet 4 sztuki
    -cebula 1 sztuka
    -ogórek konserwowy 1 sztuka
    -musztarda ostra 1 łyżka
    ZALEWA
    -woda 1 szklanka
    -ocet 10% 1/2 szklanki
    -liść laurowy 2 sztuki
    -ziele angielskie 5 ziarenek
    -pieprz kolorowy 5 ziarenek
    -sól morska 1 szczypta
    -mleko do wymoczenia śledzi

Rolmopsy w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w mleku.
    Z podanych składników zagotować marynatę, odstawić do wychłodzenia.
    Cebulę obraną, pokroić w piórka, sparzyć gorącą wodą, odcedzić.
    Ogórka pokroić w cienkie słupki.
    Każdy filet posmarować musztardą, ułożyć po kilka piórek cebuli, dwa kawałki ogórka.
    Ściśle zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć w słoiczku, dodać pozostałą cebulę, zalać wystudzoną marynatą.
    Odstawić na 12 godzin do przegryzienia smaków.
    SMACZNEGO!!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy