pyszne śledzie...

Składniki:

  • 10 śledzi ala Matias
    2-4 ogórki konserwowe
    3 cebule małe
    1 papryka marynowana
    ZALEWA:
    3/4 szklanki wody
    1/3 szklanki octu winnego jabłkowego
    1 łyżka octu spirytusowego]
    4-5 łyżek oleju
    2-3 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka pieprzu w ziarnach
    4 liście laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Rolmopsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wypłukać w wodzie. Odsączyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić w piórka. Zalewa: wodę, ocet, olej, cukier i cebulę gotować około 8 minut. Cebulę odcedzić, wodę zachować. Do zalewy dodać ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotować około 5 min. Ostudzić. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki po długości. Paprykę w paseczki. Na płacie śledzia układać cebulę z zalewy, ogórka, paprykę. Zawinąć i przekłuć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu, zalać wodą (zalewą). Ostawić na 12 godzin. Po tym czasie śledzie przełożyć na półmisek. Można polać zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować