ROLADKI Z TILAPII

0 (0 ocen)

  • 60 min

Alternatywa dla ryby po grecku

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe:
    70 dag filetu z tilapii
    4 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 por-biała część
    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem
    składniki robocze:
    pół szklanki wody
    mąka do panierki
    olej do smażenia
    sół,pieprz do smaku

Roladki z tilapii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem zobu stron. Do garnuszka starkowujemy marchew,pietruszkę, siekamy drobno pora i selera,zalewamy wodą oby zakryło w\warzywa, solimy. Dusimy do prawie całkowitego wyparowania wody. Warzywa układamy na sicie zeby ściekły. Kiedy ostygną wykładamy porcjami na filet tilapii, uciskamy warzywa, zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę panierujemy mące smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron. W garnuszku wlewamy pół szklanki wody, dodajemy koncentrat, wkładamy roladki, gotujemy ok 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy