składniki podstawowe:
70 dag filetu z tilapii
4 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
1 por-biała część
składnik podstawowy dodatkowy:
1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem
składniki robocze:
pół szklanki wody
mąka do panierki
olej do smażenia
sół,pieprz do smaku
Roladki z tilapii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem zobu stron. Do garnuszka starkowujemy marchew,pietruszkę, siekamy drobno pora i selera,zalewamy wodą oby zakryło w\warzywa, solimy. Dusimy do prawie całkowitego wyparowania wody. Warzywa układamy na sicie zeby ściekły. Kiedy ostygną wykładamy porcjami na filet tilapii, uciskamy warzywa, zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę panierujemy mące smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron. W garnuszku wlewamy pół szklanki wody, dodajemy koncentrat, wkładamy roladki, gotujemy ok 5 minut.
Komentarze