ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I MARCHEWKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Roladki ze schabu można przygotować na wiele sposobów i nadziać różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na smaczne nadzienie ze szpinaku, twarogu, czosnku i marchewki.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    8 plastrów schabu
    250 g mrożonego lub świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    4 średnie marchewki
    1 mała czerwona papryka. pokrojona w kostkę
    200 g twarogu
    sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
    4 łyżki oleju
    1 litr bulionu
    1 liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach
    1 cebula, pokrojona w talarki
    1 łyżka mąki

Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1n536yg 1. Schab rozbijamy na kotlety, oprószamy z każdej strony przyprawami.
    Szpinak kroimy na kawałki, podpiekamy ze zmiażdżonym czosnkiem na dwóch łyżkach oleju.
    Twaróg rozgniatamy, dodajemy paprykę, doprawiamy solą i pieprzem.
    Marchewki obieramy i gotujemy w wodzie na półmiękko.
    Na plastry schabu rozkładamy porcję szpinaku, na to mała porcja twarogu i pół marchewki.
    Zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami.
  • image-0oyvuhs 2. Podpiekamy je na oleju z każdej strony aż się zarumienią, wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz, cebulę i dusimy do miękkości, Pod koniec sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy łyżką mąki rozmieszaną w 1/2 szklance wody.
    Roladki schabowe podajemy z kaszą, ziemniakami i ulubioną surówką.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy