Roladki Brokułowo rzodkiewkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zwykle rzodkiewkę jemy surową jako dodatek do sałatek, kanapek. Proponuję wypróbować jako składnik farszu, roladki wyszły pyszne.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Brokuł
    • 6 rzodkiewek
    • Serek śmietankowy
    • 2 łyżki majonezu
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka

Roladki brokułowo rzodkiewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy.
    Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę.
  • serek 2. Łączymy z serkiem oraz majonezem.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 3. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na środek mięsa wykładamy farsz.
  • roladki 4. Zawijamy w roladki.
    Obtaczamy w mące.
  • roladki 5. Zanurzamy w jajku.
    Panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 6. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy