Roladka serowa

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

obowiązkowa na wszystkich moich uroczystościach

  • 5 godz.

Składniki:

  • 200 g sera edamskiego albo gouda,150g serka topionego bez dodatków,2 plasterki szynki konserwowej ,1 mała marchewka,1 jajko,4 pieczarki marynowane,1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki,1 łyżeczka musztardy.

Roladka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko i marchewkę ugotuj,pokrój w drobną kostkę ,pokrój także szynkę oraz pieczarki,wszystko wymieszaj z serkiem topionym musztardą oraz natką pietruszki .Żółty ser zetrzyj na tarce włóż do woreczka i zawiąż ,zagotuj wodę w garnku dodaj ser w woreczku i trzymaj na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia sera.Woreczek z rozpuszczonym serem wyłóż na blat albo na stolnicę ser wyjmij z woreczka rozwałkuj by powstał okrągły placek .Przygotowany farsz wyłóż na ser i zwiń w roladę .Roladę owiń szczelnie folia aluminiowa i włóż do lodówki przynajmniej na 4 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy