Rolada makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle poddusić posiekaną cebulkę z czosnkiem.Wystudzić.Do sera dodać jajko,sól,pieprz,posiekane listki mięty i podduszoną cebulkę z czosnkiem.
2.Płaty makaronowe posmarować masą serową ,każdy zwinąć w rulon a końce podwinąć pod spód.
3.Piekarnik nagrzać do 180 C.Rolady włożyć do garnka lub rondla i zalać wrzącą wodą,przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut.
4.Po tym czasie rolady wyjąć,pokroić w plastry,ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia.
5.Przed podaniem ozdobić listkami mięty i kleksami keczupu.
Porady
Makaron możemy zrobić sami-300 g mąki.2 jajka,1 łyżka oleju,szczypta soli.Wszystko zagnieść i podzielić na pół.Odłożyć na 30 minut.Rozwałkować dwa cienkie płaty makaronu.
Komentarze