Rolada boczkowa jako wędlina na kanapki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Do domowych wędlin przecież nie muszę Was przekonywać. Dzisiaj coś zdecydowanie dla facetów, kawałek porządnego mięsa. Pyszna, mocno czosnkowa i majerankowa rolada idealna na kanapki.tego dodatek czegoś ostrzejszego np musztardy bądź papryki konserwowej i mamy genialne mięso do obiadu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • * koło 1,2 boczku surowego
    * pół główki czosnku
    * łyżka majeranku
    * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka

Rolada boczkowa jako wędlina na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę, Boczek dobrze natrzeć przyprawami. Zrolować , związać i odstawić najlepiej na noc. Piec około 1,5 godziny w 200 stopniach pod przykryciem, na 20 minut przed końcem pieczenia ściągnąć pokrywkę naczynia żaroodpornego , polać wytopionym tłuszczem i podpiec do zrumienienia boczku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy