1.Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Z cukinii odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki, usunąć pestki i również pokroić w kostkę. Cebule i czosnek obrać i posiekać. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne a miąższ pokroić w kostkę.
W rondlu lub na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dać czosnek, cebulę i liść laurowy i przesmażyć do momentu aż cebula zrobi się szklista (około 2-3 minuty). Następnie dodać paprykę, po kilku minutach pokrojonego bakłażana, cukinie a na końcu pomidory. Co jakiś czas przemieszać smażące się warzywa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Całość dusić razem 10 minut. Podawać na gorąco.
Komentarze