Racuszki bananowe pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały deserek dla miłośników bananów

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    1 szklanka mąki,
    1 szklanka mleka 2%,
    1 szt jajka,
    szczypta soli,
    2 łyżki cukru,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    1 dkg drożdży świeżych,
    1 szt banana,
    bita śmietana :
    śmietana 30% 200 ml,
    1 opakowanie śnieżki,
    mały słoiczek dżemu truskawkowego,

Racuszki bananowe pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą wraz z bananem pokrojonym w cienkie plastry, kiedy ciasto trochę urośnie kłaść placuszki na rozgrzany olej.śmietanę ubić z dodatkiem śnieżki, Kiedy placki się usmażą polać je ubitą śmietaną i dżemem truskawkowym.

Porady

banany można zastąpić innym ulubionym owocem:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy