Puszysty biszkopt

0 (0 ocen)

  • Średni

Baza do tortów i ciast

  • Średni

Składniki:


  • - jajka: 4 sztuki
    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - budyń śmietankowy lub waniliowy: 1 opakowanie
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - ocet winny biały: 1 łyżeczka

Puszysty biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i utrzeć na gładką masę. Wsypać mąkę i budyń. Zmiksować. Na końcu dodać ubite białka, delikatnie przemieszać.

    Piec w nagrzanym do 180 st.C. piekarniku ok. 20 minut.
  • 2. UWAGA: aby biszkopt był wilgotny można go nasączyć. Rodzaj pączu do nasączenia zależy od tego, jakie ciasto chcemy przygotować. Biszkopt można nasączyć, zaczynając od wody z rozpuszczonym cukrem, poprzez kawę rozpuszczalną czy alkohol

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy