Pulpety z kapustą pekińską z prodiża

0 (0 ocen)

  • 60 min

Obiad bardzo smaczny i również bardzo szybko przygotowany.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 mała głowka kapusty pekińskiej
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    2 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz

    1 puszka pomidorów
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki mąki do obtoczenia
    olej do smażenia
    koperek do posypania

Pulpety z kapustą pekińską z prodiża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno kapustę pekińską, cebulę, bułkę tartą, sól i pieprz .Wszystko dokładnie wymieszać.
    Z masy mięsnej uformować kulki i obtoczyć w mące.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpety z każdej strony.
    Po obsmażeniu włożyć je prodiża. Wlać puszkę pomidorów zmiksowane z wodą. Doprawić solą i pieprzem. Piec w prodiżu około 25-30 minut. Po upieczeniu posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Jeśli nie posiadacie prodiża,to można zrobić w piekarniku pod przykryciem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy