Ciasto pszczółka - kakaowo-dyniowe ciasto z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na pianę, dodać cukry i ubijać aż się stanie gęsta i szklista.Dodać żółtka i partiami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem, dolewać wodę i olej, mieszając na małych obrotach miksera.
Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao,do drugiej mus z dyni i mąkę.
2.Blachę o wymiarach 15x35 wyłożyć papierem do pieczenia.
Na środek wzdłuż wyłożyć 1/3 ciemnego ciasta, na to 1/3 żółtego.
Gruszki obrać, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne, ułożyć na cieście
3.Na owocach ułożyć 1/3 ciasta ciemnego,potem 1/3 jasnego i znowu resztę ciemnego i jasnego.
Ciasto piec do suchego patyczka w 180*C,piekarnik góra/dół , czas pieczenia od 60 do 70 minut.
Komentarze