Pstrąg pieczony w folii

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowa rybka na zdrowy obiad. Polecam podawać z mizerią.

  • 20 min

Składniki:

  • Danie dla 2 osób:
    2 pstrągi
    4 łyżki masła
    2 łyżki oliwy z wytłoczonych oliwek
    1/2 pęczka koperku
    1/2 peczka natki
    sól
    pieprz
    1 cytryna

Pstrąg pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg pieczony w folii 1. Pstrągi umyć i osuszyć na ręczniku kuchennym. Oprószyć solą i pieprzem.
  • Pstrąg pieczony w folii 2. W pojemniku blendera umieścić masło i posiekane zioła. Zblendować na gładką masę.
  • Pstrąg pieczony w folii 3. Masę maślaną podzielić na dwie części i włożyć do wypatroszonego pstrąga.
  • Pstrąg pieczony w folii 4. Cytrynę pokroić w plasterki. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej. Każdy kawałek folii wysmarować oliwą, położyć pstrąga, wyłożyć cytrynę i szczelnie zawinać.
  • 5. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Podawać z ziemniakami z wody i miezerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy