Prażucha z grochem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do dania głównego. Ziemniaki z mąką, z zielonego groszku.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g obranych ziemniaków
    1/2 szklanki kefiru
    1 łyżka mąki z zielonego grochu
    sól, pieprz

Prażucha z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Prażucha z grochem 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzamy, dodajemy kefir i mąkę, tłuczemy. Ponownie wstawiamy na płomień, cały czas tłuczemy, przez kilka minut, aż składniki połączą się. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (165 ocen)

ze skwareczkami.... mmmmhmmm pycha!