Wiosenny truskawkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt jasny oraz ciemny.
2.Następnie gotujemy krem z podanych składników. Odczekujemy jak wystygnie i ucieramy go z kostką masła. Ja osobiście dodaję jeszcze łyżeczkę spirytusu i łyżeczkę soku z cytryny aby krem się nie zważył i był smaczniejszy.
3.Kolejno przygotowujemy masę truskawkową. W tym celu miksujemy rozmrożone truskawki na jednolitą masę i przekładamy do garnka aby się zagotowały. Po tym czasie dodajemy galaretki, mieszamy jeszcze chwilkę i pozostawiamy do zgęstnienia.
4.Przekładamy placek kolejno: biszkopt ciemny - ½ kremu waniliowego – ½ masy truskawkowej – biszkopciki okrągłe – ½ masy truskawkowej – ½ kremu waniliowego –biszkopt jasny – polewa.
Komentarze