PORA POD PIERZYNKA

0 (0 ocen)

  • 40 min

JEST TO PIKANTNE DANIE DLA ZAKOCHANYCH TAK OKREŚLIŁ MÓJ CHŁOPAL:)

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 4 OSOBY:
    2 duże pory tylko białe części
    20 dkg gotowanej szynki
    2 jajka ugotowane na twardo
    10 dkg sera pleśniowego np.rokpol
    1 łyżka masła
    sól,pieprz,gałka muszkatołowa

Pora pod pierzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowana i pocięta por. 1. sposób przygotowania
    1.Pory potnij na kawałki.Gotuj je 5-7minut e wrzatku.Odcedz je i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
    2.Szynke ,jaja,ser potnij,ułóż na porach.Masło stop,oproz maka .Dolej mleka i gotuj 5 minut.Przypraw na ostro sola pieprzem i gałka.
    3.Składniki w formie polej sosem .Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st zapiekaj 20minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy