pomidory pod pierzynka

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

przepis w sam raz na grilla

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże pomidory
    200g żółtego sera
    połowa małego słoika majonezu
    2 łyżki śmietany 18% lub 2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory pod pierzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sparzyć pomidory i obrać ze skóry, a następnie pokroić w paski i rozłożyć na talerzu.
  • 2. Przełożyć majonez do miseczki. Dodać do majonezu jogurt lub śmietanę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko razem wymieszać.
  • 3. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć równomiernie na pomidory, a następnie wyłożyć majonez na ser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować