Pierzynka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

W naszym domu bardzo lubimy słodycze dlatego mam bardzo trudne zadanie wwymyslaniu coraz to nowych smakołyków , a to ciasto to jedno z ostatnichmoich wynalazków .Delikatne puszyste i smaczne ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 9 sztuk
    - mąka: 1.5 szklanki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 3 łyżki

    - śmietana 36 %: 0.5 mililitra
    - margaryna ( kostka250g): 1 sztuka
    - cukier puder do smaku: 1 łyżka

    - mleko: 1 szklanka
    - śmietana 18 %: 1 szklanka
    - galaretki owocowe: 2 sztuki
    - cukier puder do smaku: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Pierzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie Biszkoptu:
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczeniai z kako, lekko
    wymieszać.
    Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.

    Wykonanie Masy:
    •Ściąć wierzch biszkoptu i wydrążyc środek tak aby został spud i
    boki.
    •Margaryne utrzeć na pulchna mase
    •Śmietane ubić z cukrem
    •Wymieszać utartą margaryne z ubitą śmietane dodać do smaku cukru pudru

    •pokruszyć wydrożony biszkopt do masy śmietanowej i delikatnie
    wymieszać
    •Masą wypełnić ciasto
    Wykonanie Pierzynki:
    Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody gdy zaczną tężeć dodajemy 1
    szkalnke mleka i 1 szklanke śmietany wszystko razem szybko miksujemy robotem aby uzyskac jednolita mase .
    Tężejącą mase wykładamy na mase śmietanową równomiernie
    rozprowadzamy.
    Wstawiamy do lodówki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować