W naszym domu bardzo lubimy słodycze dlatego mam bardzo trudne zadanie wwymyslaniu coraz to nowych smakołyków , a to ciasto to jedno z ostatnichmoich wynalazków .Delikatne puszyste i smaczne ;)
1.Wykonanie Biszkoptu:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczeniai z kako, lekko
wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.
Wykonanie Masy:
•Ściąć wierzch biszkoptu i wydrążyc środek tak aby został spud i
boki.
•Margaryne utrzeć na pulchna mase
•Śmietane ubić z cukrem
•Wymieszać utartą margaryne z ubitą śmietane dodać do smaku cukru pudru
•pokruszyć wydrożony biszkopt do masy śmietanowej i delikatnie
wymieszać
•Masą wypełnić ciasto
Wykonanie Pierzynki:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody gdy zaczną tężeć dodajemy 1
szkalnke mleka i 1 szklanke śmietany wszystko razem szybko miksujemy robotem aby uzyskac jednolita mase .
Tężejącą mase wykładamy na mase śmietanową równomiernie
rozprowadzamy.
Wstawiamy do lodówki .
Komentarze