Pomidory faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie robię dla mojej żony, która uwielbia pomidory.

Składniki:

  • ● 5 dużych pomidorów
    ● 300 g ryżu
    ● 200 g pieczarek
    ● 2 cebule
    ● słoik czarnych oliwek
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
    ● oliwa do smażenia
    ● sól, pieprz

Pomidory faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ok. 20 minut.
    Pieczarki i cebule drobniutko
    kroimy, podsmażamy
    na oliwie, następnie mieszamy
    z ugotowanym ryżem.
    Dodajemy oliwki, sól i pieprz
    do smaku.
  • 2. Z pomidorów odcinamy
    wierzchy, miąższ łączymy
    z farszem.Tak przygotowane
    pomidory nadziewamy, posypujemy
    żółtym serem.
    Wkładamy do nagrzanego
    piekarnika na ok. 30 minut.
    Zapiekamy w temp. 160 °C,
    aż ser się roztopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy