Zupa pomidorowa z pieczarkami i makaronem z dodatkiem białego wina

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taką zupę możemy zrobić w wersji bez wina wtedy zabielamy ją śmietaną.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z kości i warzyw

    1 czerwona cebula


    20 dag pieczarek

    5 dag masła

    10 dag koncentratu pomidorowego

    100 ml białego wytrawnego wina

    natka pietruszki

    3 ząbki czosnku


    sól ,pieprz do smaku

    15 dag makaronu

Zupa pomidorowa z pieczarkami i makaronem z dodatkiem białego wina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki oczyścić,drobno pokroić,usmażyć,dodać koncentrat pomidorowy,dusić na małym ogniu przez kilka minut,często mieszając.Połączyć z wywarem i winem,zagotować ,dodać posiekaną natkę pietruszki,przyprawić do smaku solą,pieprzem i czosnkiem.Makaron ugotować według przepisu,odcedzić,odsączyć ,dodać do zupy.

Komentarze

Podobne przepisy