PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Orzeźwiająco-ziołowa marynata nadaje wyjątkowego smaku kurczakowi. :)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 podudzia z kurczaka.

    Składniki marynaty:
    łyżka oleju,
    sok z 1/2 cytryny,
    2 łyżeczki tymianku,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka czosnku po staropolsku,
    1/2 łyżeczki pieprzu,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Podudzia w marynacie cytrynowo-tymiankowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam.
    Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
    Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia razem z zalewą.
    Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut, aż mięso się zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy